Lær Zinfandel vin at kende

Der findes utroligt mange slags vin. Det kan derfor være spændende at udforske vinens verden i stedet for hele tiden at drikke den samme vin. Når du begynder at smage på forskellige vine, finder du hurtigt ud af, at der er rigtig mange vine, der smager pragtfuldt. Du behøver altså ikke at holde dig til en specifik vin hele tiden. I stedet bør du udfordre dine smagsløg med nye vine. Her kan du læse mere om Zinfandel vin.

Om Zinfandel

Zinfandel har ry for at være en af de ældste druesorter, som stadig benyttes til fremstilling af vin. Det er i dag en meget populær druesort, når det kommer til vin. Det var den ikke førhen, men den har inden for de sidste 10 år fået stor succes. 

Druerne dyrkes primært i Californien, fordi klimaet er optimalt til lige præcis Zinfandel-druen. Det er ikke en overdrivelse, når det nævnes, at det er den mest dyrkede druesort i Californien. Druen bliver desuden også kaldt for USA’s nationaldrue.

Zinfandel vine er meget smagfulde

At druesorten har optimale forhold i Californien giver naturligvis en drue med en helt særlig karakter, hvilket kan smages på de udsøgte og smagfulde Zinfandel vine. Mange er vilde med Zinfandel-druen, da den kan bruges til flere forskellige typer vin. Det er en drue, der er velegnet til både lagrede og unge vine.

Zinfandel vine er typisk kendetegnet ved at være kraftige, intense og fyldige vine. Smagen kan være alt lige fra sødlig med noter af chokolade og svesker til det mere krydrede. Vinene indeholder traditionelt en hel del tanniner. Det betyder, at vinen er er et godt match til fede retter og mørke kødtyper.